-->
مطبخ ملوكى مطبخ ملوكى

آخر الأخبار

جاري التحميل ...

طريقة عمل الجبنه الموتزاريلا بالبيت

الموتزاريلا في البيت
=============
نصف كيلو لبن .
– م ك لبن بودرة .
– م ص ملح
هنحتاج شاشه نضيفة لتصفية الجبن
* هاتي اللبن بدون ما تغليه نهائي و اتركيه بخير كده في اي لبانه بغطاها حتي صباح اليوم التالي .
* تاني يوم حتلاحظي ان اللبن تقل جدا ً, يلا ضيفي عليه الملح و لبن البودره و قلبيه بالراحه جدا ً.
* ارفعي اللبن علي نار هادئة جدا ًجدا ً.
* أول لما تلاحظي أن اللبن بدأ يفصل ارفعيه فورا ًمن علي النار و انقليه في حمام بخار ساخن .
* قلبي اللبن بمعلقه خشبيه لحد لما يفصل الجبنة عن الماء .
* ارفعي الجبنة من علي النار و حطيها في قطعة الشاش و اتركيها تتصفي كويس .
* ممكن كمان تضغطي عليه برفق علشان تساعديها تنزل كل اللبن اللي فيها .
* لاحظي ان اللبن النازل من الجبنة ممكن تستخدميه في عمل المش او القرص الطريه فبلاش ترميه .
* و بكده اصبح عندك الذ جبنة موتزاريلا بسعر بسيط و علي قد الايد , احفظيها في الفريزر و استخدمي منها حسب الكمية المناسبة ليكي .
و بالف هنا

التعليقات



جميع الحقوق محفوظة

مطبخ ملوكى

2016