-->
مطبخ ملوكى مطبخ ملوكى

آخر الأخبار

جاري التحميل ...

كرواسان بالجبنه والشيكولاته

ده كرواسان بالجبنة والشوكلاتة
"المقادير: كوب زيت نباتي -كوب حليب دافئ -بياض بيضه -كيس خميره فوريه -معلقه صغيره ملح -ملعقتين صغيرين سكر -زبده -4 كوب دقيق -معلقه صغيره خل -معلقة نشا توضع ف العجين.
الحشو:
جبنه بالنعناع أو جبنه بالزعتر أو جبنه وبقدونس أو مربي أو شيكولاته
الطريقه:
توضع الخميره مع السكر مع اللبن.
وتوضع باقي المقادير الجافه معا وتقلب ثم يضاف عليها الزيت وبعد ذلك اللبن مع الخميره والسكر..
وتترك جانبا حتى تخمر ثم تعجن وتترك مره اخري حتى تخمر وبعد ذلك تقسم العجينه إلى كرات وتفرد كل كوره بالنشا ثم يدهن الوجه بالزبده وترص الكور فوق بعضها بعد الفرد وتكون آخر طبقه بدون دهان الزبده ونترك الرصه لمده 15 دقيقه وبعد ذلك نفرد الكور معا إلى ان تصبح دائرة واحده وتقطع على شكل مثلثات زي تقطيع البيتزا أو التورته.. وبعد كدا نضع الحشو على القاعده ونلفها وندهن الوش بصفار بيضه مع شوية ملح ونرش سمسم أو حبة بركه حسب الرغبه وندخلها الفرن حتى تمام النضج وتحمر"

التعليقات



جميع الحقوق محفوظة

مطبخ ملوكى

2016