-->
مطبخ ملوكى مطبخ ملوكى

آخر الأخبار

جاري التحميل ...

البط المحشى بالارز

البط المحشي بالارز
المقادير
بطه
بصله كبيره
زبيب حسب الرغبه
بهارات(حبهان مطحون وفلفل اسود)
5حبات هيل مع ورقتين لورا
ملح
ملعقة سمن
كوب ارز مصري

الطريقه
نغسل البطه ونغسلها جيدا بالملح والخل ونصفيها في مصفاه
نغسل الارز وننقعه قليلا
نقطع البصله صغيرا
نقطع الكبده وقلب البطه صغيرا
نضع اناء علي النار به السمن والبصل ونقلب حتي يذبل البصل اضيف الزبيب والبهارات والملح واضيف الكبده والقلب واقلب حتي تتغير لون الكبده كانها دخلت في السوا
نصفي الارز من الماء واضعه علي البصل واقلبه حتي يتغلف بالسمن
اضيف كوب ماء واتركه حتي يتشرب الماء
ارفعه من علي النار واقلبه كل شويه حتي يبرد
احشي البطه بالارز واغلق عليها بالقناصه ثم باعواد خلة الاسنان
اضع قليل من السمن في اناء الطهي واضع فيه بعض فصوص المستكه وارفعه علي النار حتي تذوب المستكه اضع البطه واغمرها بالماء واتركها حتي تغلي انزع الريم واضع حوالي خمس حبات من الهيل وورقتين لورا والملح واهدي النار عليها واتركها حتي تستوى ثم ارفعها وادهنها بتتبيلة التحمير التي ذكرتها قبل هذا وادخلها الفرن حتي تحمر
وبالهنااااا والشفاااا

التعليقات



جميع الحقوق محفوظة

مطبخ ملوكى

2016