كيك الباباز
المقادير :
العجينه
1 و 1/2 كوب من الدقيق
1/2 كوب حليب
1/2 كوب زبدة
4 بيضه
1 م ص خميره فوريه ناعمه
م ك سكر
ذره ملح
فانيليا
الشراب (القطر او الشيره)
1 و 1/2 كوب سكر
كوب ماء
عصير ليمونه
للزينه
كريم شانتيه
فواكهه (اختياريه) فراولة
الطريقه :
نقوم بتجهيز الشربات اولا بالطريقه المتعارف عليها و نتركه جانبا و يكون قوامه متوسط ليبرد
لتجهيز العجينه
نقوم بتدفئه الحليب زى ما بنقول عندنا فى مصر دمع العين
ندوب فيه السكر و الخميره و ذره الملح و نرب البيض و نضيف له الفانيليا و نضيفه للحليب
نقلب الخليط كويس جدا و بعدين نضيف له الدقيق و نعجن كويس
مع اضافة الزبدة
ندهن قالب كبير او قوالب صغيره على حسب الرغبه بالزبد ثم بالدقيق
نضع العجينه فى القالب حتى تصل الى منتصفه
تغطى و تترك حتى تخمر
نضعها على حراره 200
تخرج من الفرن و عن طريق خله نخرمها و بعد كده نشربها بالشربات البارد و طبعا تكون هى سخنه
نتركها تبرد و نزينها بالكريمه و الفاكهه او المكسرات كل واحد حسب مايحب