-->
مطبخ ملوكى مطبخ ملوكى

آخر الأخبار

جاري التحميل ...

القطايف

القطايف
المقادير
كوبيتن ونص دقيق
ربع كوب زبد سايل
ريع كوب لبن
ربع كوب سكر مطحون
ربع كوب زيت
الطريقه
ينخل الدقيق مضاف له نتره ملح
بعد كده اعملى حفره فى وسط الدقيق
بعد كده سخنى اللبن مع الزبده والسكر عشان السكر يدوب
بعده كده حطى الزيت عشان اللبن يبرد
بعد كده حطيهم فى حفره الدقيق وقلبيهم بمعلقه لحد ما تتكون عجينه طريه
بعد جده اعجنيها بايدك لحد ماتبقى ملسه وناعمه
بعد كده الفردى العجينه على الرخامه بعد ما ترشيها بالدقيق افرديها بالنشابه كويس تبقى رقيقه بس مش قوى بعد كدههاتى كوبايه وقطعى بيها العجين دواير
بعد كده هاتى الحشو زبيب او مكسرات وجوزه الهند وسكر وقرفه واحشى الدواير
بعد كده اتنى كل دايره اتحشت على بعض والاطراف يا اما تافليها بطرف شوكه يا اما تتنيها بايدك كويس ممكن بمسحه مايه عشان ما تفكش اثناء تحميرها
بعد كده خلصنا كل الكميه نحمرها تبقى ذهبى
بعد كده نحطها بقى فى الشربات اللى هو سكر ومايه وليمون ويتسابو على النار لحد ما يتقل ويعطى لون اصفر ذهبى
بعد كده تطلعى من الشربات وبالف هنا
القطايف بس روعه زى اللى بتشتريها بالضبط
المقادير
تلات كوبايات ميه
كوبيتين دقيق
تلات معالق سكر
معلقه كبيره بيكينج بودر
الطريقه
حطى كل المقادير وسبيها تخمر لحد ما تعمل فقاقيع
بعدين تبدائى تحمريها فى مقلايه سخنه تسكبى مفدار معلقه كبيره كل مره فى الطاسه الساخنه حمريها من اتجاه واحد والاتجاه التانى هيبدا يظهر عليه فقاعات كده تبقى استوت تمام
وكل مره تبدائ تحطى معلقه فى الطاسه تكون الطاسه سخنه مش سخنه زياده عن اللزوم عشان ما تبقاش استت من اتجاه واحد بس
بعد ما تكونى حمرتى الكميه كلها تبدائ بحشوها واغلاقها وتحميرها
وبعدين فى الشربات تحطيها
وبالف هنا

التعليقات



جميع الحقوق محفوظة

مطبخ ملوكى

2016