-->
مطبخ ملوكى مطبخ ملوكى

آخر الأخبار

جاري التحميل ...

الكشري المصرى على أصوله

الكشري المصري
المقادير :
( الكشري )
نصف كيلو مكرونه مقصوصه
نصف كيلو مكرونه اسباجتي
ماء مغلي
٢ ملعقه صغيره ملح
ملعقه كبيره زيت
ملعقه صغيره فلفل اسود
( ارز الكشري )
نصف كيلو ارز
ربع كيلو عدس اسود
ربع كيلو شعريه محمره
ملعقه ملح
ماء مغلي
( صلصله الكشري )
لتر عصير طماطم
٣ ملاعق كبيره صلصه
٢ ملعقه كبيره ثوم مفروم
ملعقه كبيره خل
ملعقه كزبره جافه
ملعقه صغيره العشر بهارات
نصف كوب زيت
ملح
فلفل اسود
( عيش الكشري )
٣ رغيف عيش شامي مربعات
ملح
كمون
زيت غزير للقلي
( دقه الكشري علي البارد )
٢ ملعقه كبيره ثوم مفروم
ملعقه كزبره جافه
ملعقه كمون
ملعقه ملح
٣ ملاعق كبيره عصير ليمون
نصف كوب خل
كوب ماء
( شطه الكشري علي البارد )
٢ كوب صلصه الكشري
نصف كوب شطه
٢ ملعقه زيت
( شطه الكشري علي الساخن )
نصف كوب زيت
نصف كوب شطه
٢ كوب صلصله الكشري
٢ ملعقه كبيره صلصله
( حمص الكشري )
٣ كوب حمص الشام مسلوق
نصف لتر عصير طماطم
ملعقه كبيره صلصله الكشري
ملعقه كبيره شطه الكشري
٢ ملعقه كبيره دقه الكشري
ملح
كمون
شرائح ليمون
: خطوات تحضير الكشري :
- ينقع العدس في الماء من بالليل و يغسل جيدا و يصفي و يوضع علي الارز المغسول و يقلب الاتنين جيدا مع بعض ..
- علي النار نحمر الشعريه في الزيت ثم نضع عليها الارز المخلوط بالعدس و نقلب جيدا و نضع الملح و لانضع الماء حتي نتاكد من تقليب المكونات جيدا ثم نضع الماء بحيث لا يغطي سطح المكونات و نتركه علي نار عاليه يتشرب ثم نضعه علي نار هاديه يكمل سواه ..
- تسلق المكرونه ٤/٣ سوا في ماء مغلي عليه ملعقه ملح و زيت ..
- تصفي المكرونه و في حله نضع القليل من الزيت و عليه رشه فلفل اسود يسخن جدا و ننزل بالمكرونه المسلوقه ٤/٣ سوا في الزيت مع التقليب حتي يصل الزيت لكل حبه في المكرونه و تترك حتي نكمل باقي الخطوات ..
- لعمل الصلصه :
يشوح الثوم في كميه مناسبه من الزيت و عليه رشه كزبره جافه ثم نضع عليه الخل و نتركه يغلي غلوتين ثم نضع الصلصه تتحمص ثم نضع عصير الطماطم و نتركه يغلي ثم نضع الملح والفلفل و البهارات و نتركه علي نار هاديه حتي يظهر الزيت علي وش الصلصه ..
لعمل عيش الكشري :
- نقطع العيش تقطيه مناسبه حسب الرغبه ..
- نخلط الملح و الكمون و الكزبره الناشفه و نرش منها علي العيش و نسخن الزيت جدا و ننزل بالعيش مع التقليب المستمر و نخرجه علي ورق المطبخ و نرش عليه من التوابل و هو سخن ..
لعمل دقه الكشري علي البارد :
- نضع الثوم و الخل و عصير الليمون و الملح و كمون و كزبره و نخلطهم جيدا ثم نضيف الماء مع التقليب المستمر ..
لعمل شطه الكشري علي البارد :
- ناخذ من صلصله الكشري و نضع عليها الشطه و الزيت و نقلبها
لعمل صلصه الكشري علي السخن:
نضع الزيت يسخن جدا ثم نضع الشطه مع التقليب حتي يغمق لونها ثم نضع الصلصه و نقلبها ثم نضع صلصه الكشري و نرفعها من علي النار ..
لعمل حمص الكشري:
- نضع الحمص المسلوق و عليه عصير الطماطم يغلي علي النار ثم نضع عليه صلصله الكشري و الشطه و الدقه و نضيف ملح و كمون و نتركه يغلي قليلا ..

التعليقات



جميع الحقوق محفوظة

مطبخ ملوكى

2016